МОЈС: Превенција повреда у друмском саобраћају

У суботу, 16.11.2013. на Саобраћајном факултету Универзитета у Београду одржан је семинар под називом "Превенција повреда у друмском саобраћају". Семинару је присустовало преко 150 учесника и 50 волонтера-организатора, предавача, професора и осталих званица.

Чланови тима за Медицинско обезбеђивање јавних скупова (МОЈС) су учествовали у показној вежби симулације саобраћајне незгоде као и збрињавања и тријажирања повређених након исте у сарадњи са Саобраћајним факултетом, Саобраћајном полицијом, Службом хитне медицинске помоћи, Ватрогасно-спасилачком јединицом, екипом прве помоћи Црвеног крста Палилула и тимом за реалистички приказ повреда организација Црвеног крста Вождовца и Савског венца. Вежба је протекла врло успешно, тимови су били веома координисани. Волонтери СУМЦ-а, тачније тим за медицинско обезбеђивање јавних скупова је био задужен за организовање секундарне тријаже повређених у саобраћајној незгоди, као и за саму припрему за транспорт и тријажирање повређених.

Тим су чинили: Горан Павловић, Антоније Величковић, Марко Живановић, Милош Воиновић и Сава Веселиновић.

СУМЦ је имао свој промо-штанд на самом семинару, који је водила Милица Стојановић уз помоћ Иване Комазец и Јелене Петковић.

Uчесници семинара су били веома заинтересовани за рад СУМЦ-а и све програме које нудимо, те се надамо успостављању сарадње са одређеним организацијама са сличним циљевима.

На самом семинару, као гостујући предавач, Сава Веселиновић је представљао Студентску Унију Медицинара (СУМЦ), док су у семинару активни били и остали чланови СУМЦ-а.