АТСТТ: Семинар

Представници Студентске Уније Медицинара су у суботу, 16.05.2015. у просторијама Црвеног крста Србије учествовали у семинару за студенте-едукаторе Медицинског факултета у Београду на програму Борбе против трговине људима.

Студенти су имали прилике да се упознају са досадашњим радом Црвеног крста Србије на превенцији, сазнају више о самом појму трговине људима, али и поразговарају са представницом НВО "Атина", која се бави директном асистенцијом жртвама трговине људима.

Током целог семинара студенти су били веома активни, те су дискусије обиловале конструктивним предлозима и конкретним питањима са практичном применом у свакодневној медицинској пракси. На крају семинара договорени су даљи кораци у раду студентског тима едукатора и циљеви за следећу годину.

Семинару су такође присуствовали и едукатори на програму Борбе против трговине људима Црвеног крста Савски венац, са којима ће студентски тим имати најтешњу сарадњу у будућности.

    Предавачи на семинару су били:
  • Јелена Анђелић \\ координаторка програма Борбе против трговине људима у Црвеном крсту Србије
  • Јелена Хрњак \\ менаџерка програма у удружењу грађана за борбу против трговине људима и свих облика насиља над женама "Атина"
  • Немања Александровић \\ национални тренер на програму борбе против трговине људима у Црвеном крсту Србије (ЦК Вождовац)
  • Сава Веселиновић \\ национални тренер на програму борбе против трговине људима у Црвеном крсту Србије (ЦК Панчево)