Предавање о трговини људима

У среду 09.03.2016. у амфитеатру Инстутута за судску медицину у оквиру Медицинског факултета Универзитета у Београду одржано је предавање на тему трговине људима организовано од стране Студентског тима за борбу против трговине људима у оквиру Студентске Уније Медицинара (СУМЦ), Комитета за међународну сарадњу студената медицине (SCORP, IFMSA-Serbia), Црвеног крста Србије и уз подршку проф. др Слободана Савића са Катедре Судске медицине Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Предавање је отворила и уједно и поздравила присутне Јелена Анђелић, национална координаторка Програма борбе против трговине људима Црвеног крста Србије.

Први део предавања је протекао у упознавању присутних са проблемом трговине људима, основним облицима трговине људима, као и како се она манифестује у друштву, са посебним освртом на повезивање ове теме са медицинском струком. Овај део предавања је презентован од стране Саве Веселиновића - Националног тренера на Програму борбе против трговине људима Црвеног крста Србије и Координатора Студентског тима за борбу против трговине људима Студентске Уније Медицинара. Првом делу предавања се прикључила и Зорица Павловић, члан Студентског тима за борбу против трговине људима Студентске Уније Медицинара.

Други део предавања је био посвећен конкретним примерима из праксе, освртом на различите врсте повреда, механизме повређивања као и важност благовременог и одговарајућег документовања повреда и тегоба потенцијалне жртве тргвоине људима.

Захваљујемо се свим партнерима, као и присутнима надамо се да ћемо и у будућности сарађивати на пољу превенције трговине људима!