Drage kolege,

U subotu, 16.11.2013. na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu održan je seminar pod nazivom “Prevencija povreda u drumskom saobraćaju”. Seminaru je prisustovalo preko 150 učesnika i 50 volontera-organizatora, predavača, profesora i ostalih zvanica.

Članovi tima za Medicinsko obezbeđivanje javnih skupova (MOJS) su učestvovali u pokaznoj vežbi simulacije saobraćajne nezgode kao i zbrinjavanja i trijažiranja povređenih nakon iste u saradnji sa Saobraćajnim fakultetom, Saobraćajnom policijom, Službom hitne medicinske pomoći, Vatrogasno-spasilačkom jedinicom, ekipom prve pomoći Crvenog krsta Palilula i timom za realistički prikaz povreda organizacija Crvenog krsta Voždovca i Savskog venca. Vežba je protekla vrlo uspešno, timovi su bili veoma koordinisani. Volonteri SUMC-a, tačnije tim za medicinsko obezbeđivanje javnih skupova je bio zadužen za organizovanje sekundarne trijaže povređenih u saobraćajnoj nezgodi, kao i za samu pripremu za transport i trijažiranje povređenih.

Tim su činili: Goran Pavlović, Antonije Veličković, Marko Živanović, Miloš Voinović i Sava Veselinović.

SUMC je imao svoj promo-štand na samom seminaru, koji je vodila Milica Stojanović uz pomoć Ivane Komazec i Jelene Petković.

Učesnici seminara su bili veoma zainteresovani za rad SUMC-a i sve programe koje nudimo, te se nadamo uspostavljanju saradnje sa određenim organizacijama sa sličnim ciljevima.

Na samom seminaru, kao gostujući predavač, Sava Veselinović je predstavljao Studentsku Uniju Medicinara (SUMC), dok su u seminaru aktivni bili i ostali članovi SUMC-a.

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *