Drage kolege

Predstavnici Studentske Unije Medicinara su u subotu, 16.05.2015. u prostorijama Crvenog krsta Srbije učestvovali u seminaru za studente-edukatore Medicinskog fakulteta u Beogradu na programu Borbe protiv trgovine ljudima.

Studenti su imali prilike da se upoznaju sa dosadašnjim radom Crvenog krsta Srbije na prevenciji, saznaju više o samom pojmu trgovine ljudima, ali i porazgovaraju sa predstavnicom NVO “Atina”, koja se bavi direktnom asistencijom žrtvama trgovine ljudima.

Tokom celog seminara studenti su bili veoma aktivni, te su diskusije obilovale konstruktivnim predlozima i konkretnim pitanjima sa praktičnom primenom u svakodnevnoj medicinskoj praksi. Na kraju seminara dogovoreni su dalji koraci u radu studentskog tima edukatora i ciljevi za sledeću godinu.

Seminaru su takođe prisustvovali i edukatori na programu Borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Savski venac, sa kojima će studentski tim imati najtešnju saradnju u budućnosti.

Predavači na seminaru su bili:

  • Jelena Anđelić \\ koordinatorka programa Borbe protiv trgovine ljudima u Crvenom krstu Srbije
  • Jelena Hrnjak \\ menadžerka programa u udruženju građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama “Atina”
  • Nemanja Aleksandrović \\ nacionalni trener na programu borbe protiv trgovine ljudima u Crvenom krstu Srbije (CK Voždovac)
  • Sava Veselinović \\ nacionalni trener na programu borbe protiv trgovine ljudima u Crvenom krstu Srbije (CK Pančevo)


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *