Drage kolege

U sredu 09.03.2016. u amfiteatru Instututa za sudsku medicinu u okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu održano je predavanje na temu trgovine ljudima organizovano od strane Studentskog tima za borbu protiv trgovine ljudima u okviru Studentske Unije Medicinara (SUMC), Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine (SCORP, IFMSA-Serbia), Crvenog krsta Srbije i uz podršku prof. dr Slobodana Savića sa Katedre Sudske medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Predavanje je otvorila i ujedno i pozdravila prisutne Jelena Anđelić, nacionalna koordinatorka Programa borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije.

Prvi deo predavanja je protekao u upoznavanju prisutnih sa problemom trgovine ljudima, osnovnim oblicima trgovine ljudima, kao i kako se ona manifestuje u društvu, sa posebnim osvrtom na povezivanje ove teme sa medicinskom strukom. Ovaj deo predavanja je prezentovan od strane Save Veselinovića – Nacionalnog trenera na Programu borbe protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Srbije i Koordinatora Studentskog tima za borbu protiv trgovine ljudima Studentske Unije Medicinara. Prvom delu predavanja se priključila i Zorica Pavlović, član Studentskog tima za borbu protiv trgovine ljudima Studentske Unije Medicinara.

Drugi deo predavanja je bio posvećen konkretnim primerima iz prakse, osvrtom na različite vrste povreda, mehanizme povređivanja kao i važnost blagovremenog i odgovarajućeg dokumentovanja povreda i tegoba potencijalne žrtve trgvoine ljudima.

Zahvaljujemo se svim partnerima, kao i prisutnima nadamo se da ćemo i u budućnosti sarađivati na polju prevencije trgovine ljudima!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *