Poštovane kolege,

Od 6. do 8. maja 2016. godine održan je „IPPNW Western Balkan Meeting“ u organizaciji Studentske unije medicinara (SUMC).

Tema konferencije je bila „Medical Aspects of Migrant Crisis“. Učestvovalo je oko 50 doktora i studenata medicine iz cele Evrope.

SUMC je srpska studentska filijala IPPNW (International Physicians for the Prevention of Nuclear War) i učesnik programa “Bridges of Understanding” u okviru koga je ova konferencija i organizovana.

Na konferenciji su učestvovali predavači iz Crvenog krsta Srbije, Doktora bez granica, Unije lekara Lege Artis (ULLA) te organizacije „Medical Peace Work“ iz Berlina. Tokom sastanka izabran je i novi evropski studentski predstavnik IPPNW-a.

Pored brojnih i veoma produktivnih diskusija o medicinskim problemima migranata, migracijama na Balkanu u poslednjih 25 godina, osiromašenom uranijumu u Srbiji posle NATO bombardovanja 1999. godine, stigmama u društvu te nenasilnoj komunikaciji, uspeli smo da naše goste upoznamo sa lepotom Beograda i našom kulturom, ali i da se sa njima dobro provedemo!

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim SUMC-ovcima koji su učestvovali na konferenciji i dali svoj doprinos organizaciji ove nadasve uspešne konferencije.

Ukoliko ste zainteresovani da se bavite nekom od ovih tema slobodno kontaktirajte studentsku predstavnicu za IPPNW Serbia, Ljubicu Bakić, na mail adresu: ljubica_993@hotmail.com.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *