Drage kolege,

Tokom jula i avgusta meseca organizovana je studentska razmena u saradnji sa @ippnwgermany na kojoj je učestovala naša koleginica Kristina. 🇷🇸/🇩🇪

 

🌟 Zwick mich, bin ich am Träumen? 🌟

 

Veliko hvala @ippnwgermany i SUMC-u što su mi omogućili da provedem nezaboravnih mesec i po dana na studentskoj razmeni u Nemačkoj. Od malena sam sanjala ovakvu priliku, no ovo iskustvo je prevazišlo sva moja očekivanja.

 

Program razmene počeo je u Berlinu učešćem na ‘Global Health Summer School’ organizovan u saradnji sa @chariteberlin, pod sloganom ‘Between corporate interest and common good – lessons from the coronavirus pandemic’. Veoma zanimljiva predavanja stručnjaka iz oblasti medicine i društvenih nauka, interaktivne radionice i druženje sa kolegama iz različitih krajeva sveta obeležila su nedelju u Berlinu.

 

Kruna mog boravka bila je klinička praksa na @klinikumstgeorg u Lajpcigu, u Centru za neonatologiju i pedijatrijsku intenzivnu negu. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi na klinici koja je opremljena po najvišim standardima, a možda još važnije sa divnim timom, gde sam se osetila kao njihov ravnopravni član. Veoma sam zahvalna na nesebično podeljenom znanju pogotovo praktičnih veština, no prventstveno na poznanstvima.

 

Dodala bih da je ova razmena bila idealna prilika za usavršavanje nemačkog jezika, sticanje radnog bontona, ali i upoznavanja sa istorijom, kulturom i tradicijom naroda prilikom posete i drugih krajeva Nemačke.

 

Bis nächstes Mal

Herzliche Grüße von Kristina

 

🇩🇪 🌟 🇩🇪 🌟 🇩🇪 🌟 🇩🇪 🌟 🇩🇪 🌟

 

#sumc #ippnwgermany #studentexchange #medicalstudent #globalhealthsummerschool #chariteberlin #clinicalpractise #famulatur #neonatologie #pediatrics #klinikumstgeorg #leipzig


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *