Поштоване колегинице и колеге,

 

Студентска унија медицинара – СУМЦ је трећу годину заредом учествовала у медицинском обезбеђивању 37. Београдског маратона, одржаног у недељу, 28. априла на улицама наше престонице.

 

Тимови МОЈС-а су традиционално сарађивали са Црвеним крстом Србије, Црвеним крстом Београд, Заводом за ургентну медицину града Београда, Војномедицинском академијом и Универзитетским клиничким центром Србије.

 

У медицинском обезбеђивању је учествовало 6 тимова са укупно 18 чланова распоређених у пољским болницама на Ушћу, циљу и на Тргу републике, као и на пунктовима на Бранковом мосту и Тргу републике.

 

Наши тимови су имали пуне руке посла, збринули смо око 150 тркача, од лаких интервенција до оних тежих којима је указана адекватна прва помоћ до доласка возила Службе хитне медицинске помоћи. Већи број интервенција у односу на прошлу годину се и очекивао с обзиром на то да је ове године на маратону учествовало преко 13000 тркача у тркама на 10, 21 и 42 км, као и Трци задовољства.

 

Наши волонтери су са поносом представљали Медицински факултет универзитета у Београду, успешно примењујући своје медицинско знање и вештине у збрињавању повређених тркача и тиме допринели њиховом бржем опоравку.

 

Захваљујемо се организаторима Београдског маратона на указаном поверењу и радујемо се наставку сарадње.

 

Ваш СУМЦ ❤️

 

#37thbelgrademarathon#firstaid#medicalprovision#sumc#mojs#mfub

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *